Lexapro buy viagra without prescription buy Abilify no prescription buy ampicillin online buy doxycycline without prescription buy Tramadol buy Zyban no prescription buy Levitra Professional Vardenafil without prescription Amitriptyline no prescription Amitriptyline no prescription buy Zyban without prescription cipro finasteride without prescription

Put ka unutrašnjoj radosti

Autor: Tanja Šešum

"Dok je većina mojih klijenata u privatnoj praksi dolazila sa problemima anksioznosti i depresivnosti Britanske cvetne esencije su mi bile dovoljne", izjavila je za Sensu Tanja Šešum, magistar psihologije, psihoterapeut sa dve terapijske edukacije iz oblasti sistemske bračne i porodične terapije i kognitivno bihevioralne psihoterapije.

"Međutim, negde pre 3-4 godine počela sam mnogo više da radim sa bračnim parovima i porodicama i njihovim raznovrsnim problemima. Tada sam otkrila da mi 38 Britanskih cvetnih esencija više ne pokrivaju spektar problema sa kojima su se susretali moji klijenti u okviru bračne i porodične terapije i zapitala sam se postoje li još neke vrste cvetnih esencija. Na svoje veliko iznenađenje otkrila sam da je oblast floriterapije u svetu jako bogata i obiluje mnogobrojnim linijama cvetnih esencija. Za Kalifornijske sam se odlučila baš zbog toga što su one poznate po svom izuzetnom dejstvu na skoro sve probleme u partnerskom i porodičnom funkcionisanju, kao i za rane trauma.

Kalifornijske cvetne esencije se pre svega bave problemima savremenog života kao što su: stres, seksualne disfunkcije (kod oba pola), bolesti zavisnosti i bolesti ishrane (anoreksija, bulimija itd.), sve vrste problema u partnerstvu, rane traume (prenatalne, natalne i životne), problemi sa imunitetom, krize identiteta usled urbanog i modernog stila života, problemi sa imunitetom, blokade u funkcionisanju energetskih centara (čakri), ali služe i za unapređenje i razvoj kreativnosti itd."

Osim toga, cvetne esencije ne služe samo za lečenje nego i za lični rast i razvoj pojedinca - samostalno ili u kombinaciji sa nekom drugom metodom (psihoterapijom, meditacijom, jogom, itd.). One pre svega promovišu promenu, a promena može biti ka boljoj verziji sebe ili ka boljem zdravlju. Deluju energetski tako što harmonizuju slojeve naše aure i čakre. Na nivou ličnog doživljaja osoba oseća veći stepen fizičke, mentalne i emocionalne stabilnosti, tj.uzemljenija je, mirnija, budnija, moćnija. Floriterapija tj. lećenje cvetnim esencijama spada u energetske načine tretiranja bolesti kao energetskih poremećaja.

Comments are closed.