Lexapro buy viagra without prescription buy Abilify no prescription buy ampicillin online buy doxycycline without prescription buy Tramadol buy Zyban no prescription buy Levitra Professional Vardenafil without prescription Amitriptyline no prescription Amitriptyline no prescription buy Zyban without prescription cipro finasteride without prescription

O nama

Ko smo mi?

Udruženje praktičara cvetnih esencija L.A.T.I.C.E. je krug istomišljenika koje je pozitivno lično iskustvo isceljenja cvetnim esencijama ujedinilo u zajedničkom pokušaju da to iskustvo podele sa svima onima koji žele da kroz razna iskušenja rastu i razvijaju se do ostvarenja sopstvenih ciljeva i snova.

Misija.

Misija udruženja L.A.T.I.C.E (L kao lepota, A kao autentičnost, T kao tolerancija, I kao inspiracija, C kao celovitost, E kao energija) je da pomogne ljudima da ostvare celovitost preko razvijanja autentičnosti i tolerancije. Mi verujemo da je celovita, autentična i tolerantna ličnost zaista lepa i puna kreativne i inspirativne energije.

 

Floriterapija ili lečenje cvetnim esencijama.

Cvetne esencije leče emocionalnu neravnotežu, a poznato je da emocionalna neravnoteža stvara bolest.

Lečenje se zasniva na principu - ako osoba ima problem, unutar sebe ima i sposobnosti da ga reši.

Cvetne esencije pomažu da se pojasne ciljevi života. One daju hrabrost, snagu i posvećenost da se prate sopstveni ciljevi i snovi. Omogućavaju razvoj viših nivoa intuicije, samopouzdanja, duhovnosti, kreativnost i uživanja.

Šta su cvetne esencije?

Cvetne esencije su tečne, potencirane biljne esencije koje se dobijaju od cvetnog dela biljke. Njihovo dejstvo je jedinstveno po tome što se odnosi na mentalni i emotivni aspekt zdravlja. Prvih 38 cvetnih esencija je formulisao Britanski lekar Dr. Edward Bach i to tridesetih godina prošlog veka, a sada su nam dostupne esencije i od mnogih drugih biljaka.

Kako se koriste cvetne esencije?

Obično se uzimaju oralno iz korisničke bočice koju priprema praktičar cvetnih esencija. Standardna doza je po 4 kapi 4 puta dnevno do mesec dana koje se direktno nakapaju na jezik. Postoje i drugi načini uzimanja cvetnih esencija na primer kao sprej ili u obliku kreme ili se može nakapati par kapi u kupku.

Cvetne esencije pomažu da se osoba oslobodi negativnih uverenja koja postoje na nivou nesvesnog i omoguće pozitivnim kvalitetima, kao što su ljubav, radost, vera, hrabrost i mnogim drugim, da se ispolje u životu osobe. Kada negativna uverenja i misli nestanu, ravnoteža i isceljenje nastupaju.

Danas postoji više vrsta cvetnih esencija, Britanske (Bahove), Francuske, Australijske, Indijske. U Kaliforniji 1979. godine, Patricia Kaminski i Ričard Katz osnivaju Flower Essences Society (FES) i u saradnji sa svojim timom do danas razvijaju još 104 cvetne esencije.

 

Cvetne esencije mogu da koriste svi.

One mogu biti podrška svima nama u svakodnevnom životu i radu. Kalifornijske cvetne esencije koriste se i za:

  • jačanje imuniteta
  • ispoljavanje kreativnosti
  • za duhovnost
  • za radoholičare
  • za bebe koje neprestano plaču
  • za decu koja su usled nekih traumatskih iskustava, zatvorena i povučena
  • za one koji su se suočili sa velikim gubitkom

Pomažu svima koji rade terapeutske, medicinske poslove, tj. poslove gde svakodnevno upijaju tuđu energiju. Pomažu u radu sa adolescentima koji ispoljavaju agresivnost, mogu biti podrška kod raznih životnih dilema, odluka. Pomoći će ženama koje su zanemarile svoju ženstvenost budeći u njima ono zaboravljeno iskonski ženstveno. Cvetne esencije mogu koristiti i deca i trudnice. Postoji neiscrpan niz ideja gde nam cvetne esencije mogu biti blaga i nežna podrška.

 

NAPOMENA:

Informacije na našem sajtu nisu zamena za lekarski pregled i savete medicinskog osoblja, niti sugestija za određeni program lečenja.Cilj sajta je da dopuni vašu informisanost o zdravlju.U slučaju zdravstvenog problema prvo se obratite lekaru ili drugom stručnom licu u ovlašćenoj zdravstvenoj ustanovi. Floriterapija je komplementarni (dodatni) metod lečenja i predstavlja dopunu Vašoj terapiji. Cvetne esencije nisu zamena za lek ili obrok.

Za polaznike koji nisu iz medicinske struke praktično bavljenje floriterapijom je moguće uz superviziju ovlašćenog homeopate ili lekara.

U Srbiji od 2009. godine postoji Udruženje praktičara Kalifornijskih cvetnih esencija L.A.T.I.C.E.

L kao lepota

A kao autentičnost

T kao tolerancija

I kao inspiracija

C kao celovitost

E kao energija

Udruženje praktičara cvetnih esencija L.A.T.I.C.E. je krug istomišljenika koje je pozitivno lično iskustvo isceljenja cvetnim esencijama ujedinilo u zajedničkom pokušaju da to iskustvo podele sa svima onima koji žele da kroz razna iskušenja rastu i razvijaju se do ostvarenja sopstvenih ciljeva i snova.

Udruženje L.A.T.I.C.E. ima za cilj promovisanje floriterapije kao holističkog sistema lečenja a posebno Kalifornijskih cvetnih esencija, kao i edukaciju budućih praktičara ove podvrste homeopatije. Kao podvrsta Homeopatije ona predstavlja komplementarnu (dodatnu) metodu lečenja kako bi proces isceljenja bio brži i dugotrajniji.