Lexapro buy viagra without prescription buy Abilify no prescription buy ampicillin online buy doxycycline without prescription buy Tramadol buy Zyban no prescription buy Levitra Professional Vardenafil without prescription Amitriptyline no prescription Amitriptyline no prescription buy Zyban without prescription cipro finasteride without prescription

Da li ste znali: cvetne esencije su dobre za kućne ljubimce!

autor: Kević Emilija

Životinje, baš kao i ljudi, imaju emocije, stavove i individualnu ličnost. Zato već više decenija postoji praksa lečenja kućnih ljubimaca homeopatskim preparatima i cvetnim esencijama.

Cvetne esencije deluju na životinje baš kao na ljude - delujući na njihovu energiju, emocije i vitalnu silu kako bi došlo do samoizlečenja.

Floriterapija- je terapija cvetnim esencijama od posebno izabranog i obrađenog cveća. Prve cvetne esencije je formulisao engleski lekar Edvard Bah sredinom 20. veka, danas poznate kao „Bahove kapi". Cvetne esencije su tečne, potencirane biljne esencije koje se dobijaju od cvetnog dela biljke. Kao podvrsta homeopatije, floriterapija predstavlja komplementarnu (dodatnu) metodu lečenja koja se koristi kako bi se proces izlečenja ubrzao, bio potpuniji i dugotrajniji. Cvetne esencije deluju na emocije i unutrašnju neravnotežu koje su uzročnici raznih bolesti i stanja. Stres i emocije koje prave energetski disbalans u organizmu uvek su odlična podloga za stvaranje poremećaja. Cvetne esencije predstavljaju blagu, neinvazivnu metodu lečenja bez neželjenih dejstava koju mogu koristiti svi. Cvetne esencije se sastoje od "energetskog" otiska određenog cveta, ne od cvetnog materijala i hemijskih delova biljke, stoga ne mogu biti škodljive niti imati bilo kakve neželjene efekte.

Više o floriterapiji na sajtu www.floriterapija.com.

Najbolje je često posmatrati svog ljubimca jer ćete tako uočiti ponašanje koje odstupa od uobičajenog , kao i fizičke smetnje. Ponašanje ljubimaca često reflektuje ono što mi osećamo i emitujemo!

Kako se koriste esencije? Mogu se sipati u vodu po četiri kapi četiri puta dnevno, naneti direktno u usta, utrljti na šape ili iza uha, naneti sprej na perje ili prostirku za spavanje.

Važno je napomenuti da su esencije komplementarni (dodatni) lekovi koji se uzimaju uz terapiju koju je prepisao veterinar. Cvetne esencije služe da pojačaju delovanje lekova i ubrzaju proces izlečenja. Ukoliko ne postoji alopatski lek za određenu bolest ili želite da prevenirate neko stanje, možete to učiniti cvetnim esencijama.

Evo samo nekih stanja koja se mogu tretirati esencijama:

STANJE CVETNE ESENCIJE
Alergije, Iritacije kože

Crap Apple, Cherry Plum, Chicory
Anksioznost, Strah

Aspen, Impatiens, Mimulus
Bolovi

Arnica, Impatiens
Trauma, Operacija

Arnica, Penstemon, Self Heal, Star of Bethlehem
Novi dijetalni režim

Aloe Vera, Beech
Strah od grmljavine

Aspen, Impatiens, Mimulus
Putovanje Aspen, Cherry Plum, Walnut
Agresija, Bes, Ujedanje Cherry Plum, Chamomile, Quaking Grass ,Vervain
Infekcije Centaury
Oči California Poppy, Queen Anne's Lace
Pankreas Cherry Plum, Yarrow
Tiroida Angelica, Borage, Cosmos
Povraćanje Chamomile
Vitalnost Dandelion, Dill, Lotus
Srce Bleeding Heart, Mimulus, Red Clover
Jetra Fuschia, Holly, Dandelion
Iscrpljenost, Jačanje energije Angelica, Olive, Zinnia
Separacija, Usamljenost, Cviljenje Chicory, Columbine, Honeysucle
Nekontrolisano ponašanje Cherry Plum, Snapdragon, Tiger Lily, Yerba Santa, Vervian
Nervni sistem Angelica, Cosmos
Depresija, Žaljenje, Apatija Blackberry, Honeysuckle, Mustard, Bleeding Heart, Wild Rose
Frakture Arnica, Borage, Penstemon
Selidba, Nov član, Adaptacija, Ljubomora Honeysuckle, Mariposa Lily, Red Clover, Elm, Quaking Grass, Holly
Strah od grmljavine Aspen, Impatiens, Mimulus, Red Chestnut
Imunitet, Samoizlečenje Angelica, Blackberry, Saguaro, Chapparal, Self Heal
Dresiranje Cosmos

Comments are closed.