Lexapro buy viagra without prescription buy Abilify no prescription buy ampicillin online buy doxycycline without prescription buy Tramadol buy Zyban no prescription buy Levitra Professional Vardenafil without prescription Amitriptyline no prescription Amitriptyline no prescription buy Zyban without prescription cipro finasteride without prescription
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47,

Šta je floriterapija i kako se koristi ?

Po teoriji dr Edvarda Baha, koji je tridesetih godina prošlog veka izučavao i pronašao dejstvo 38 cvetnih esencija, u osnovi fizičkih i psihičkih poremećaja se nalazi nesklad između duše i uma. Bolest je samo površinski odraz stanja u nama. Cvetne esencije deluju na principu otkrivanja uzroka neuravnoteženosti i regeneracije iznutra.

Nakon dr Edvarda Baha i njegovih Britanskih cvetnih esencija, poznatih i kao Bahove kapi, u svetu su počela istraživanja dejstva cvetnih esencija sa raznih podneblja. Tako danas postoje Francuske cvetne esencije, Australijske, Indijske.

Sedamdesetih godina, Ričard Kac i Patricija Kaminski su u Kaliforniji, u saradnji sa grupom lekara, homeopata, psihologa i psihoterapeuta - započeli nova istraživanja. Do danas su utvrdili dejstvo još 104 cvetne esencije, koje se distributiraju u celom cvetu, a od nedavno i kod nas, u okviru udruženja praktičara cvetnih esencija L.A.T.I.C.E..

Floriterapija predstavlja blag, prirodan način lečenja, u okviru koga se koriste esencije od cveća, specijalno izabranog i obrađenog. Cilj je da se obnovi harmonizacija psihe i tela pacijenta. S obzirom da predstavlja holistički način lečenja, deluje na sva tri nivoa - mentalnom, fizičkom i duhovnom.

 

Poslednjih desetak godina, cvetne esencije širom sveta koristi sve veći broj lekara, psihologa, uopšte terapeuta - koji beleže pozitivne rezultate u radu. U nekim evropskim zemljama, tretmane cvetnim esencijama finansira državna služba zdravstvene zaštite. Cvetne esencije su potpuno neškodljive i mogu da ih koriste i trudnice, i bebe, deca i pacijenti iscrpljeni nakon duge bolesti.

 

Kalifornijske cvetne esencije se bave problemima savremenog čoveka, kao što su: stres, anksioznost, seksualne disfunkcije, bolesti zavisnosti, partnerski odnosi, problemi dece različitih uzrasta, naročito adolescenata, pomažu ljudima u pronalaženju balansa između profesije i porodice. Mogu da budu od pomoći kod osećaja tuge, raznih strahova, panike...

 

Cvetne esencije se uzimaju četiri puta dnevno, po četiri kapi. Terapija traje u zavisnosti od potrebe i procene praktičara. Nekada je dovoljna samo jedna terapija u trajanju od mesec dana - da se uspostavi harmonija, da se osoba oseća spokojno i vitalno. U nekim slučajevima je potrebno da se terapija ponovi nekoliko puta.

Comments are closed.