Lexapro buy viagra without prescription buy Abilify no prescription buy ampicillin online buy doxycycline without prescription buy Tramadol buy Zyban no prescription buy Levitra Professional Vardenafil without prescription Amitriptyline no prescription Amitriptyline no prescription buy Zyban without prescription cipro finasteride without prescription

Kristali i cvetne esencije

autor: Kević Emilija

Od davnina (grčko-rimska kultura, egipatska kultura, Asteci i Maje, Biblijski zapisi...) kristali se koriste za zaštitu i isceljenje. Svaki kristal ima svoju specifičnu strukturu i sastav na osnovu kog emituje određenu energiju i frekvencije. Čovek je takođe energetsko biće i svaki njegov organ ima određenu frekvenciju i energetsko polje. Usled stresa, negativnih misli, raznih prirodnih i veštačkih zračenja dolazi prvo do energetskog disbalansa u telu, zastoja protoka energije (poremaćenog odnosa anjona i katjona) a zatim do oboljenja organa kao krajnjeg ishoda.

Čovek se sastoji od 7 glavnih energetskih centara- čakri. Svaka čakra ima svoju posebnu frekvenciju i samim tim određenu boju. Kristali određene boje odgovaraju čakri te boje. Svakoj čakri pripada određena grupa organa i emocija. Polaganjem kristala na oboleli organ ili čakru (bilo da je u pitanju fizička ili emocionalna bolest) uspostavlja se ponovni energetski balans. Kako? Oboleli organ prepoznaje frekvenciju kristala koji emituje frekvenciju zdravog organizma i dolazi do određenog kvantnog skoka u organizmu koji zatim započinje proces samoisceljenja.

Kristali su „pojačivači" energije i mogu pojačavati dejstvo cvetnih esencija.

Floriterapija je terapija cvetnim esencijama od posebno izabranog i obrađenog cveća. Prve cvetne esencije je formulisao engleski lekar Edvard Bah sredinom 20. veka, danas poznate kao „Bahove kapi". Zatim se razvija linija Kalifornijskih i drugih cvetnih esencija.

Cvetne esencije su tečne, potencirane biljne esencije koje se dobijaju od cvetnog dela biljke. Kao podvrsta homeopatije, floriterapija predstavlja komplementarnu (dodatnu) metodu lečenja koja se koristi kako bi se proces izlečenja ubrzao, bio potpuniji i dugotrajniji.

Cvetne esencije deluju na emocije i unutrašnju neravnotežu koje su uzročnici raznih bolesti i stanja. Stres i emocije koje prave energetski disbalans u organizmu su uvek odlična podloga za stvaranje poremećaja.

Floriterapija se zalaže za holistički pristup čoveku, čoveku kao jedinstvu mentalnog, fizičkog i duhovnog. Postoji veoma širok spektar cvetnih esencija usmerenih na mnoštvo specifičnih problema i emocija. Predstavljaju blagu, neinvazivnu metodu lečenja bez neželjenih dejstava koju mogu koristiti svi. Cvetne esencije pomažu osobi da obnovi energiju tela i uma i sagleda problem iz pozitivnog ugla.

Više o floriterapiji na sajtu udruženja praktičara cvetnih esencija „L.A.T.I.C.E" www.floriterapija.com. Udruženje „L.A.T.I.C.E" (L kao lepota, A kao autentičnost, T kao tolerancija, I kao inspiracija, C kao celovitost, E kao energija) je nastalo 2010. godine u Beogradu sa ciljem da promoviše Floriterapiju.

 

Kombinacija kristala i cvetnih esencija.

Pri tretiranju nekog stanja možete koristiti kristale i cvetne esencije u kombinaciji.

 

AVENTURIN ZELENI

Mutno zeleni kamen sa srebrnim ili zlatim tačkicama. Pomaže kod problema pluća i srca, kožnih infekcija i alergija... Na psihičkom nivou donosi mir, vedrinu, ljubav, spremnost na promene, smiruje anksioznost i paniku, pojačava koncentraciju i mentalnu oštrinu, pisanje, štiti auru i od emocionalnog iscrpljivanja. Dobar za životinje u zatvorenom prostoru.

Čakra: srčana

Cvetna esencija Yarrow" je dobra za one koji se previše empatišu sa drugima i upijaju tuđu energiju. To ih često iscrpljuje i preplavljuje zbog čeha mogu imati alergije i psihosomatske bolesti. Yarrow štiti osobu od preteranog iscrpljivanja, štiti auru i donosi snagu i čvrstoću.

Cvetna esencija Yerba Santa" za nesputano izražavanje emocija. Posebno melanholije i tuge zakopane duboko u psihu, što može dovesti do plućnih i srčanih smetnji. Oslobađanje od emocionalnih nečistoća smanjiće opterećenje u srcu i otvoriti ga za nova iskustva.

 

GORSKI KRISTAL

Providan, beličasti kamen. Kvarc je univerzalan kamen za energetsko čišćenje svih nivoa, od fizičkog prostora, fizičkog tela, organa, do emotivnog i mentalnog nivoa. Otklanja blokade, pretvara negativnu energiju u pozitivnu, jača celi organizam. Pojačava dejstvo svih ostalih kristala. Puni energijom. Doprinosi harmoniji u zajednici. Jača optimizam. Dobar kao lični talisman.

Čakra: korenska, čeona, grlena, krunska, sakralna, solarna, srčana, alta-major (sve čakre)

„Chaparral" - cvetna esencija koja je moćan fizički i mentalni čistač. Pre svega deluje na snove i unutrašnji život. Moderan čovek je izložen stresu, uznemirujućim prizorima u medijima a nekad i stvarnom nasilju, traumama i zloupotrebi droga. Chaparral pojačava razumevanje snova koji nam služe kao „čistači" svesti i psihe , smiruje poremećene snove i haotičan unutrašnji život.

JASPIS DALMATINAC

Žućkasti kristal sa crnim pegama. Daje snagu i održava imunitet,dobro deluje na obolelu jetru, gušteraču i slezinu. Podstiče varenje. Na mentalnom nivou smiruje osobe koje su impulsivne i brzoplete, podstiče na razmišljanje pre reagovanja. Puni auru energijom. Štiti od neprijateljski raspoloženog okruženja. Razotkriva prave i lažne prijatelje i jača odanost porodici. Zaštitnik praktikanata alternativne medicine i onih koji se bave lečenjem životinja. Pojačava dejstvo cvetnih esencija za lečenje životinja.

Čakra: korenska, solarna.

Cvetna esencija „Deerbrush"- za prepoznavanje i primenu iskrene humane motivacije za isceljujući rad. Pomaže osobi da dostigne čistotu tj. sklad uma, srca i dela. Jasne namere i svrha. Težnja istini i harmoniji. Isceljivanje samim svojim prisustvom. Za terapeute i sve one koji se bave isceljivanjem.

ROZE KVARC

Ružičasti kamen. Rozenkvarc je simbol nežne ljubavi, zato olakšava emotivne probleme i leči srce. Čisti od tenzije, žalosti, ljutnje. Budi u nama životnu radost, podstiče na vernost i ljubav, jača smisao za lepotu. Štiti od štetnih zračenja u prostoru, posebno tehničkih uređaja, npr. kompjutera. Pomaže kod slabosti organizma, umora, niskog pritiska, emotivnih i mentalnih problema. Štiti od ljubomore i zlobe. Kod žene jača ljubav prema sebi i samopouzdanje. Za traumatizovane životinje.

Čakra: srčana.

„Bleeding Heart"- ova cvetna esencija služi za „jačanje srca" i vraćanje sebi pri suočavanju sa prekidom neke veze, bilo da je u pitanju smrt voljene osobe bilo odlazak bliskog člana porodice i prijatelja. Posebno je dobra za one koji su imali mučne ili neraščišćene odnose sa osobom koja više nije prisutna. Pomaže da otpustimo takve osećaje i prihvatimo gubitak na konstruktivan način. Ukoliko je u pitanju nezdrav emotivni odnos ili preterano vezivanje za partnera, Bleeding Heart nas uči da balansiramo takve želje i energiju i zasnujemo odnos baziran na poštovanju i slobodi.

SODALIT

Kamen indigoplave boje sa belim mrljama. Koristi se kao univerzalni kamen za lečenje jer umiruje i hladi visoku temperaturu,pritisak, povišen šećer u krvi, upalu grla i sinusa, uzavrele emocije. Oslobađa od strahova i smiruje psihu, pruža veće samopouzdanje i hrabrost. Harmonizuje rad žlezda sa unutrašnjim lučenjem. Pomaže kod oboljenja očiju, lupanja srca, stresa. Jača imunitet. Dobar za starije žene, suočavanje sa promenama (penzija, odlazak dece).

Čakra: čeona, grlena.

„Self-Heal"- najšire korišćena univerzalna cvetna esencija za vraćanje ravnoteže, snage i zdravlja. Korisna za one koji se suočavaju sa bolestima, fizičke ili mentalne vrste, kao i sa dijetama i raznim dijetetskim režimima. Self-Heal ima za cilj da u čoveku razvije poverenje u izlečenje, istrajnost, veru u sopstvene snage, moć samoisceljenja i ojača motivaciju za ličnu dobrobit.

Honeysuckle"- cvetna esencija za olakšavanje prilagođavanja novonastalim promenama (npr. nečiji odlazak ili neka propuštene prilike). Pomaže osobi da živi u sadašnjosti i ne bude zaokupljena starim uspomenama, sretnim i manje sretnim.

Comments are closed.